Næringsklyngen Innovative Opplevelser inngår nå et samarbeid med den nasjonale sammenslutningen De Historiske Hotel og Spisesteder.

Bakgrunnen er markedenes økende etterspørsel etter nye aktiviteter og opplevelser, særlig rettet mot kultur, mat og måltidsopplevelser. Partene ønsker å være tidlig ute med å styrke sine satsninger på dette, som er i tråd med Innovasjon Norges nye strategi for Norge som reisemål.

 

Antall opplevelseshungrige turister som banker på døra til Norge vokser som aldri før, og fokus må settes på opplevelser som kan skape dette om til økt økonomisk aktivitet hele året. Innovative Opplevelser har sammen med ledende FoU-miljøer utviklet et kunnskapsgrunnlag om opplevelser som en pådriver for vekst og verdiskaping.  Dette er en medvirkende årsak til den sterke turismeveksten i nord. Klyngens fokus på opplevelser i skjæringsfeltet mellom natur, kultur og mat/måltidsopplevelser passer De Historiske sine bedrifter som hånd i hanske. De Historiske på sin side opplever en økende interesse for sine bedrifter, og posisjonerer seg med suksess stadig sterke overfor kjøpesterke internasjonale målgrupper.

 

Foodies og måltidsopplevelser
«Vi ønsker å inngå et samarbeid om nye satsninger med et kunnskaps- og næringsmiljø som har dokumenterte resultater å vise til» sier Nils Henrik Geitle i en kommentar. «Innovative Opplevelser er en næringsklynge som over tid har vist i praksis at man kan oppnå gode resultater med å jobbe sammen om innovasjon og utvikling. Nå ønsker vi å gå sammen mot det internasjonale foodies markedet med unike norske måltidsopplevelser som spydspiss».

 

Sterkt lag av bedrifter
Innovative Opplevelser er forankret i nord, og består 60 virksomheter (bedrifter, transportører, kulturinstitusjoner, attraksjoner/museer, NORD Universitet, NIBIO og Nordlandsforskning). Klyngen har siden 2008 har jobbet sammen om opplevelser som blir «reasons to go» i markedet. Det har satt tydelige spor i mange av bedriftene. Flere har vunnet priser og fått utmerkelser som viser at de nå er i Norgeseliten som opplevelsesleverandører. De Historiske består av mange av Norges mest unike og sjarmerende og hotell og spisesteder med forankring i kvalitet, godt vertskap, unike opplevelser og norske tradisjoner. 55 hoteller, 19 spisesteder og ett historisk skip, som de siste årene har satset på internasjonal distribusjon, kvalitet, pakketering og godt betalende individuelt reisende turister.

 

Morgendagens turisme
Innovative Opplevelser er assosiert medlem i det nasjonale klyngeprogrammet, Norwegian Innovation Clusters, og målet er å bli et nasjonalt ekspertsenter (NCE) innen framtidsrettet bærekraftig turisme i Norge (Tomorrow´s Tourism). «Det er svært spennende å få De Historiske som medlem i klyngen», kommenterer klyngeleder Bård Jervan. «Vi ser mange muligheter for videre samarbeid om bærekraftige, typisk norske opplevelser i tråd med markedets ønsker, om kunnskapsutvikling for morgendagens turisme og erfaringsutveksling bl.a. på Norsk Opplevelseskonferanse i Svolvær til høsten. Her ligger også Svinøya Rorbuer, som både er med i InnOpp og De Historiske, og som med suksess både satser på natur, kultur og måltidsbaserte opplevelser hele året. Et godt eksempel på en type bedrift Norge må få flere av om vi skal lykkes med å ta ut potensialet i markedene i årene som kommer» avslutter Jervan.

 

Kontakter for mer informasjon:
Nils Henrik Geitle, De Historiske, tlf. 97978999, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. www.dehistoriske.no
Bård Jervan, Innovative Opplevelser, tlf. 90942560, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., www.innopp.no

 

Foto: Tommy Simonsen


Nyheter

Kontakt oss

Noe du lurer på? Ring eller send oss en e-post:

Prosjektleder
Bård Jervan 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 94 25 60
 
Prosjektmedarbeider
Marie Bergsli
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90 82 77 88