HANEN viser vei til Norges bygdeperler. Kom tett på de ekte opplevelsene, den smakfulle maten og de gode historiene! Genuint, ekte og smakfullt. Opplev Norge.

HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge.

HANEN har i overkant av 460 medlemsbedrifter over hele landet, og vi er i stadig vekst. For HANEN er kvalitet en rettesnor for både organisasjonen og det enkelte medlem. Sertifiseringsordningen Norsk Økoturisme er et eksempel på dette.

Som en næringsorganisasjon tilbyr HANEN sine medlemmer et mangfold av tjenester og fordeler. HANEN er også en bransjeorganisasjon som representerer en hel næring overfor både lokale, regionale og nasjonale virksomheter og myndigheter.

HANEN samarbeider med Statens vegvesen om vegskiltsymbolet "Gardsmat / bygdeturisme", den såkalte Veghanen. HANEN godkjenner bedriftene som godkjennes for å kunne benytte skiltsymbolet.

HANEN har et aktivt samarbeid med mange organisasjoner og offentlige virksomheter. Innovasjon Norge er en nær samarbeidspartner. Dessuten har vi kontakt med ulike departementer og direktorater. Videre samarbeider vi med Bondens marked og Norsk gardsost. Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og stiftelsen Matmerk er også sentrale samarbeidspartnere for HANEN.

HANENs målsetning er å bidra til at medlemsbedriftene blir styrket økonomisk, samt markeds- og driftsmessig gjennom sitt medlemskap. Helt sentralt i det markedsmessige er vår presentasjon av medlemmene på Innovasjon Norges årlige arrangement Norwegian Travel Workshop (NTW) og vår egen møtebørs Bygdeperler. Rent faglig bidrar HANEN med et eget nettbasert utviklingsverktøy som vi kaller Gardsutvikleren. Når det gjelder kompetanseutvikling, har vi også kontakt og samarbeid med flere forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

HANEN er til enhver tid involvert i ulike utviklingsprosjekter både i Norge og i utlandet – blant annet gjennom vårt medlemskap i EuroGites – det europeiske nettverket av bygdeturismeorganisasjoner (www.eurogites.org).


I tillegg til nettsiden www.hanen.no har HANEN også utviklet en spennende og praktisk app som viser deg veien til våre vakre bygdeperler. Appen er tilgjengelig både i App Store og Google Play.

 

Kontaktinformasjon:
Hanen
Hollendergata 5, 0190 Oslo
Kontaktperson: Bernt Bucher-Johannessen
Telefon: +47 22 05 46 40
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: www.hanen.no