Narvikfjellet er Nord-Norges største og mest komplette alpinanlegg, med 16 nedfarter, 6 heiser, store områder for heisbasert frikjøring og topptur. Narvikfjellet byr på hele spekteret av den arktiske skiopplevelsen, med mørketidskjøring under nordlys i desember, til endeløs pudderkjøring i mars, før vi avslutter med den deiligste vårskikjøringa i mai-slusj.


Aalan gård er en familegård på Vestvågøy i Lofoten. De driver med geit og økologisk produksjon av ost og urter. Aalan gård har vært gründere og innovatører på sitt felt. De var en av de aller første i Nord-Norge som startet opp med gårdsbutikk og ysteri. Aalan gård har mottatt flere priser, bl.a. for osteproduktene sine og som beste torgselger.

Nå skal det bli skikkelig gøy å reise på ferie i Norge. Særlig for barna. Bædi & Børdi, ei geit som får luft i magen av fiskeboller og blir til en ballong og en fugl som ikke kan fly, er digitale reiseguider som gjør det morsommere  og mer interessant for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie i Norge.

Brim Explorer er et rederi og reiselivsselskap som skal tilby kvalitetsopplevelser med det elektriske skipet Brim. Brim ble sjøsatt i Juli 2019 og var det første fartøyet i en ny miljøvennlig skipsklasse som er skreddersydd for å betjene turistmarkedet i Nord-Norge.

Hamsunsenteret_nytt_bilde_1298370841.jpg

Hamsunsenteret skal være et levende kunnskaps-senter for Knut Hamsuns forfatterskap, liv og samtid, med tilknytning til nordlandsk kultur og miljø. Hamsunsenteret åpnet i 2010 og er et nasjonalt senter for forfatteren og nobelprisvinneren Knut Hamsun (1859-1952). 

En ny nasjonal attraksjon! MS Finnmarken 1956 står som et monument over Norges kysthistorie midt i sentrum av Hurtigrutens fødested, Stokmarknes. Skipet har fått sitt ikoniske bygg, vi ønsker velkommen til vår båt, og en ny og rik reise i Hurtigrutens historie.

Reine_m_hvalspor2_340_230_1235726064.jpg

Utenfor Andøya er eggakanten spesielt nært land. Bleiksdjupet er tilholdsstedet til flokker med hannhvaler som bruker det meste av tiden sin til å spise favorittmaten, som er blekksprut. Fra Andenes kan du bli med Hvalsafari ut på feltet og se spermhval på nært hold.

Inga Sámi Siida er en liten samisk familiebedrift som holder til på Norges største øy, Hinnøya. Her har familien Inga drevet reindrift uavbrutt i omtrent 150 år, etter at deres forfedre kom flyttende med reinflokkene fra Nord-Sverige.

Opplev smaken av Lofoten! Når du er i Lofoten vil du alltid oppleve smaken av regionen. Du finner den veltilrettet på en av de mange spisestedene underveis, og du kjenner den igjen fra en tur i fjæra eller langs kaia.

Dette er ikke et vanlig museum! På Borg på Vestvågøy ligger tuftene etter det som er det største huset som er funnet fra vikingtid. Museet er en rekonstruksjon av den 83 meter lange høvdinggården – her kan du bokstavelig talt tre inn i vikingtid.

Vi har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger. Du kan være fulltidsstudent  og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Våre studietilbud er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.

Nordland fagskole tilbyr høyere yrkesrettet utdanning og er Norges første fagskole som tilbyr studier innen opplevelsesbasert reiseliv. Skolen er nært knyttet til reiseliv- og opplevelsesnæringene, med praksis i bedrifter, spennende forelesere og bedriftsbesøk. Med en praktisk tilnærming til læringsarbeidet har skolen et yrkesrelevant faglig innhold som ruster kandidatene opp til å jobbe innenfor fremtidens reiseliv.

Romskipet Aurora er et lærings- og opplevelsessenter knyttet til virksomheten på Andøya Space Center. Her kan du oppleve en virtuell tur ut i verdensrommet, du kan erfare nordlyset, forstå dets opprinnelse, effekten på planeten vår og lære mer om hvordan nordlyset gjenspeiles i Norsk historie og kultur.

Scandic Meyergården, plassert midt i hjertet av Helgeland er et hotell med mye historie, bygget i 1890 og med egen privat hage. Med togstasjonen rett rundt hjørnet kan du gå tørrskodd fra jernbanen til hotellet, og med Mo i Rana flyplass kun 15 minutter unna er vi lette å nå.

Vår historie strekker seg helt tilbake til 1908, og er din garanti for et hyggelig og komfortabelt opphold. Hotellets 42 dobbeltrom og åtte juniorsuiter ble alle pusset opp i 2016, og er hyggelige og komfortable. Velkommen til oss!

Svinøya rorbuer igger i midt i Svolvær i Lofoten og er et moderne rorbuanlegg med lange tradisjoner. Svinøya har lange tradisjoner med tørrfiskhandel med Italia og fremdeles er båndene sterke. Kokkene hospiterer blant annet i Italia for å lære mer om hvordan italienerne bruker tørrfisken i matlaging.

 

The Arctic Triple er tre opplevelsesløp som arrangeres årlig i uke 11, 22 og 33 innen tre ulike grener og tre ulike sesonger - toppturløp på vinteren, terrengløp på våren og triathlon på sommeren. The Arctic Triple gjør noe ingen har gjort før ved å etablere trioen av løp som favner både mosjonister og de som søker store utfordringer. Alle løpene har en ekstrem og en normal distanse som sammen brer seg over hele øyriket - fra Reine til Fiskebøl. Visjon er intet mindre enn å skape en ny og sterk internasjonal merkevare som skal sette både Nord-Norge og Norge på kartet som verdens vakreste destinasjon for opplevelsesløp.

Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til på havnen i Svolvær, midt i hjertet av Lofoten. Man kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet, og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær. Hotellet er direkte tilknyttet Lofoten Kulturhus.

Vegaøyan ble skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv i 2004. Begrunnelsen lyder som følger: ”Vegaøyan viser hvordan generasjoner av fiskere og bønder gjennom de siste 1.500 år har opprettholdt en bærekraftig levemåte i et værhardt område nær Polarsirkelen, basert på den nå unike tradisjonen med ærfugldrift. Statusen er også en hyllest til kvinners bidrag til dunprosessen.”

Med Bodø som base kan du velge og vrake i opplevelser under nordlyset. Her kan du se havørnene seile over horisonten, gå på konsert i byparken eller shopping i byens kjøpesentra eller små spesialbutikker. Alt med en storslått natur som bakteppe.

Harstad ligger midt i Nord-Norge, strategisk plassert ved porten til Vesterålen og Lofoten. Harstad byr på en region med uforglemmelige naturopplevelser. Et tilgjengelig og mektig fjelllandskap, storslagen utsikt og en rik skjærgård.

Mange års fartstid som marinejegere ved basen i Ramsund i Ofotfjorden, har gitt gründerne av XXLofoten en kunnskap om kysten i regionen tettere og mer inngående enn mange aner. Nå bruker de denne kunnskapen i sine opplevelsesprodukter.